Reguli generale pacienți

 • FUMATUL INTERZIS! În incinta spitalului, inclusiv în curtea interioara a acestuia, fumatul este interzis cu desăvârșire. Menționăm că încălcarea acestei reguli constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 100 și 500 lei conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun;
 • FĂRĂ ZGOMOTE STRIDENTE! În cadrul spitalului se interzice producerea de zgomote de orice natură care pot produce disconfort pacienților internați pe secțiile spitalului;
 • INTERZISĂ PĂRĂSIREA INCINTEI SPITALULUI! Pacienților internați le este interzisă părăsirea incintei spitalului, excepție fac pacienții externați de către medicul curant.
  La internare, furnizați datele cerute de Biroul de Internări. Vă asigurăm de deplina confidențialitate a datelor furnizate și de faptul că ele sunt folosite numai în interesul și pentru siguranța dumneavoastră și a actului medical.

  • Informați medicul curant și personalul medical asupra oricăror altor afecțiuni de care ați suferit sau suferiți în momentul actual.
  • Informați medicul și personalul medical asupra tratamentelor pe care le-ați urmat sau le urmați în prezent. Tratamentele cronice indicate de alți specialiști vor fi continuate după informarea medicului curant. Vă rugăm să informați medicul dacă sunteți sub tratament cu Aspirina, Trombostop, Sintrom, Plavix sau alte medicamente hipocoagulante.
  • Informați medicul și personalul medical asupra alergiilor, sensibilităților deosebite la orice fel de medicament, aliment sau substanță, organică sau anorganică, precum și asupra eventualelor reacții deosebite apărute ca urmare a administrării sau contactului cu vreun produs.
  • Informați medicul curant și personalul medical asupra unor eventuale restricții de ordin medical impuse de opțiuni de conștiință sau de credință.
  • Informați din timp cu privire la anumite obiceiuri alimentare personale sau diete pe care doriți să le respectați pe perioada internării, pentru ca personalul să vi le poată asigura.
 • Obiectele de valoare trebuie declarate și eventual depuse în seiful clinicii, pentru a vă putea proteja. Deși clinica este dotată cu multiple sisteme de siguranță nu ne asumăm răspunderea pentru bunurile nedeclarate. Introducerea de alimente în clinică nu este agreată, cu exceptia unor situații speciale care pot fi discutate cu personalul. Mesele sunt incluse în tarifele clinicii, iar pentru alegerea meniului veți fi consultat de asistenta din secție în ziua internării.
 • Vizitele familiei și/sau prietenilor sunt permise în limite decente până la maxim ora 20:00, fără a interfera cu intimitatea și liniștea celorlalți pacienți. Dacă doriți ca o persoană apropiată să rămână cu dumneavoastră peste noapte vă rugăm să ne anunțați din timp. Acest lucru este posibil doar în limita locurilor disponibile și contra unei taxe hoteliere.
 • Este permis accesul cu telefoane mobile în salon, cu rugamintea de a respecta dreptul la liniște și intimitate al celorlalți pacienți. Puteți primi telefoane sau faxuri în mod gratuit pe telefonul clinicii. Accesul la internet este gratuit, vă rugăm să contactați asistenta șefă.
 • Personalul medical a fost ales pe baza competenței și a disponibilității de comunicare și se află la dispoziția dumneavoastra în permanență. Vă rugăm să informați asistenta șefă sau medicul asupra oricaror probleme apărute în relația cu personalul.
 • Conform legii drepturilor pacientului (nr. 46/2003), dumneavoastră sunteți singurii care puteți hotărî dacă alte persoane pot fi informate cu privire la tratamentul, procedurile sau rezultatul investigațiilor și tratamentelor efectuate în cadrul serviciului nostru și care anume informații pot fi furnizate.