Oncologie medicală

În fiecare an, milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu cancer, boală care se află între primele boli netransmisibile din punctul de vedere al numărului de cazuri.

Cauzele exacte care determină apariția cancerului sunt încă necunoscute, însă cercetările au arătat că factorul genetic are un rol semnificativ, la care se adaugă modificarea țesuturilor necancerigene, infecțiile cu virusul HPV, precum și stilul de viață.

Cancerul este perceput mai degrabă ca un „inamic tăcut” deoarece în stadiile inițiale simptomele sunt inexistente sau dificil de observat, acestea devin vizibile doar în stadiile avansate și foarte avansate ale bolii. Depistarea la timp și inițierea tratamentului cât mai devreme, în stadiile inițiale, sunt fundamentale în cazul pacienților cu cancer pentru maximizarea rezultatelor tratamentului.

La Spitalul Sfântul Nicolae Pitești, specialiștii în Oncologie Medicală oferă consultații de specialitate, pentru diagnosticarea, stabilirea unor planuri de tratament personalizate și monitorizare a pacienților cu cancer.

Pentru pacienții care au indicație pentru radioterapie, medicii oncologi îi direcționează către Centrul de Radioterapie al spitalului, unde pot beneficia de un tratament individualizat prin intermediul radioterapiei, o metodă neinvazivă, care permite localizarea exactă a celulelor canceroase și iradierea acestora fără efecte secundare majore datorită tehnologiei moderne.